Θέμα: «Ενημέρωση για ψυχολόγο στο σχολείο μας»

 

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 25/09/2019 και κάθε Τετάρτη από τις 9:00 ως τις 13:15, μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, θα παρευρίσκεται στο χώρο του σχολείου μας, η ψυχολόγος Βρεττάκου Έλενα.

Ο ρόλος του ψυχολόγου στο σχολείο είναι, συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους (ΦΕΚ 3032/04.09.2017, Τεύχος Β΄, άρθρο 2).

Σκοπός της παρουσίας του ψυχολόγου, είναι η προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής, κοινωνικής και γνωστικής ανάπτυξης των μαθητών και η ενδυνάμωση όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ατομικό ή/και ομαδικό επίπεδο, με τα ίδια τα παιδιά,  τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, σε χώρο του σχολείου κατάλληλο για την τήρηση του απορρήτου. Παρακαλούμε, αν επιθυμείτε συμβουλευτική, ή υποστηρικτική ή θεραπευτική (εφόσον απαιτείται) παρέμβαση να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση και να την καταθέσετε στο Γραφείο του Διευθυντή, προκειμένου να ενημερωθεί το σχολείο και να διαφυλαχθεί το απόρρητο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για την έναρξη θεραπευτικής παρέμβασης ή υποστήριξης σε μαθητές, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων ή των ασκούντων γονική μέριμνα ή εχόντων την επιμέλεια. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος κηδεμόνας, να συμπληρώσει το Έντυπο Συγκατάθεσης που θα παραλάβει από το σχολείο.       Εάν απαιτηθεί να συνταχθεί ψυχολογική έκθεση για το παιδί σας και να αποσταλεί σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες , θα γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ και με εμπιστευτικό πρωτόκολλο αποκλειστικά από τη Διεύθυνση του σχολείου. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να προγραμματίσετε συνάντηση με την ψυχολόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του σχολείου στο  τηλέφωνο 2107664940.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ