Αγαπητοί Γονείς,

παραθέτουμε χρήσιμες οδηγίες που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας με γνώμονα της προστασία των μαθητών/-τριών μας.

  • Η προσέλευση των μαθητών/-τριών στο σχολείο (8:00 – 8:15) θα γίνεται από την αυλόθυρα της Αιγιαλείας και της Αλικαρνασσού ενώ η παραλαβή των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης θα γίνεται από την είσοδο της Αλικαρνασσού από τους γονείς τους. Μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, όταν συνοδεύουν τα μικρότερα αδέρφια τους (Α΄ και Β΄ τάξης) θα εξέρχονται από την ίδια έξοδο. Οι μαθητές των Γ΄ Δ΄ Ε΄ και Στ΄ τάξεων, αποχωρούν από την αυλόθυρα της Αιγιαλείας με ευθύνη των γονέων.
  • Συστήνεται η θερμομέτρηση των μαθητών/-τριών από τους γονείς, πριν την προσέλευση στο σχολείο.
  • Όλοι οι μαθητές, καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο,  θα φορούν μάσκα και θα έχουν μαζί τους δυο επιπλέον μάσκες, σε σακουλάκι. Για τη σωστή χρήση της μάσκας οι εκπαιδευτικοί θα δίνουν συνεχώς οδηγίες
  • Οι μαθητές/-τριες πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικά παγούρια ή μπουκάλια νερού που να έχουν ετικέτα με το ονοματεπώνυμο τους. Οι βρύσες του σχολείου χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για πλύσιμο των χεριών.
  • Όλα τα ατομικά είδη των μαθητών (τετράδια, βιβλία, είδη των καλλιτεχνικών κλπ.) θα πρέπει να τοποθετούνται στις τσάντες μετά τη χρήση τους. Οι μαθητές/-τριες δεν φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι τους, ούτε ανταλλάσσουν μεταξύ τους οποιαδήποτε αντικείμενα (μολύβι, γόμα, ξύστρα κλπ).
  • Για την ακριβή ημέρα έναρξης της Πρωινής ζώνης και του Ολοήμερου προγράμματος θα υπάρξει ενημέρωση.  Οι μαθητές/-τριες, που παραμένουν στο ολοήμερο πρόγραμμα,  θα γευματίζουν στις αίθουσες που στη συνέχεια, μετά το διάλειμμά τους, θα μελετούν τα μαθήματά τους. Για όσο διάστημα το σχολείο θα λειτουργεί με αυτές τις συνθήκες, τα δοχεία τροφίμων δεν θα μπαίνουν στο ψυγείο και δεν θα ζεσταίνονται. Θα παραμένουν στο θρανίο του κάθε μαθητή. Προτείνεται να αποφεύγονται τροφές που αλλοιώνονται εύκολα.
  • Το κυλικείο του σχολείου ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προσφέροντας προϊόντα σε ατομικές συσκευασίες.  Για τους μαθητές /-τριες που θα ψωνίζουν στο κυλικείο η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 1,5 μ. και θα διασφαλίζεται από τις σημάνσεις που υπάρχουν στο δάπεδο μπροστά από το κυλικείο.
  • Η προσέλευση γονέων ή άλλων προσώπων στο Σχολείο γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Η καλή επικοινωνία και διάθεση συνεργασίας από όλους συμβάλλει σε μια ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου